Hipnoterapia este o tehnică psiho-cuantică de vindecare și transformare emoţională, mentală, fizică şi spirituală prin care obții Sănatate şi Echilibru în toate structurile tale
Hipnoza reprezintă un instrument validat științific relativ puțin înțeles de public și de multe ori subestimat. Este o stare modificată de conștiință, asemănătoare cu relaxarea sau cu stările meditative specifice unor culturi orientale. O persoană care se află într-o stare de hipnoză este conștientă, în deplin control, deci într-o stare naturală și inofensivă și poate să iasă din hipnoză când dorește.
Zilnic, experimentăm diferite niveluri de hipnoză: când visăm cu ochii deschiși, când medităm, când conducem, înainte de a adormi, chiar și dimineața, înaintea stării de veghe etc.
Hipnoza este o metodă excelentă prin care oamenii își pot accesa potențialul interior pentru a se cunoaște cu adevărat pe Sine și să obțină transformări pozitive în viața lor! În starea de hipnoză, mintea subconștientă devine receptivă la sugestii, mintea conștientă este într-o stare mai tăcută de funcționare, devine un observator iar corpul fizic poate fi relaxat.
Hipnoterapia reprezintă terapia aplicată cu ajutorul hipnozei – aceatsa poate fi: Hipnoterapia medicală; Hipnoterapia spirituală; Hipnoterapia pentru dezvoltare personală.
De menționat că există diferență între un Hipnotizator și Hipnoterapeut.
Hipnotizatorul ajută clientul cu ajutorul unor sugestii – adeseori aceștia urmează doar un program de pregătire scurt, în timp ce un Hipnoterapeut urmează un program adecvat cu certificări aferente – aplicarea și cunoașterea mai multor tehnici în beneficiul clientului.
O sesiune de hipnoterapie individuală poate dura până la 90 – 120 minute în funcţie de complexitatea ei.
Numărul total al ședințelor de hipnoză necesar pentru un demers terapeutic de succes variază între 3 și 12 ședințe, în funcție de următoarele aspecte cu excepţia consumului de droguri unde este necesar un număr mult mai mare, în funcţie de nivelul de sugestibilitate al fiecăruia:
1. obiectivul tău – motivul pentru care ai venit la aceste ședințe (regresie; eliminarea unei adicţii / obicei nedorit; excesul de greutate; clarificarea unor obiective de viață; fobii; alergii; dezvoltare personală etc.);
2. potențialul tău (cât de puternică este motivația ta; experiență; perseverenţă; capacitatea de concentrare și refocalizare a atenției; capacitate de învățare; flexibilitate; curiozitate; intuiție). De exemplu, dacă vrei să renunți la fumat trebuie să știi că sunt necesare între 2 și 6 ședințe; pentru eliminarea excesului de greutate sunt necesare între 6 și 12 ședințe.
Sesiunile de Hipnoterapie pot fi accesate din secţiunea Sesiuni a siteului.
Pentru a primi detalii suplimentare, puteţi trimite un email la adresa contact@hipnozaeduardbogdan.ro sau puteţi trimite folosi numărul de Whatsapp / Telefon: 0721.669.669.
Asa cum am specificat mai sus, Hipnoterapia poate fi: medicală – dezvoltare personală – spirituală.
Sub aceste categorii principale mari intră:
Dovezi ale folosirii hipnozei pentru vindecare pot fi găsite încă din anul 3000 I.E.N., pe vremea Egiptului antic şi a Greciei antice, unde existau temple ale somnului.
În era medievală, Geronimo Cardano, care a trait între anii 1501 şi 1576, matematician italian care a practicat şi a scris despre autohipnoză, aduce dovezi de necontestat.
În era mesmeriană, renumitul doctor Franz Anton Mesmer, care a trăit între anii 1734 şi 1815, a fost un medic vienez care a folosit aşa-numitul ”MAGNETISM ANIMAL” pentru vindecarea oamenilor.
Revennd în era modernă, doctorul John G. Watkins, un psiholog american care a trait între anii 1913 şi 2012, a descris succesul său în Hipnoza pentru vindecarea traumelor de război în cărţile sale, care au resuscitat interesul pentru hipnoză.
Dr. Milton Erickson, un medic psihiatric american care a trăit între anii 1902 şi 1980, este considerat părintele hipnozei moderne.
Sunt peste 12000 de studii ştiinţifice efectuate, încă din anii 1950, care dovedesc beneficiile valoroase ale hipnozei şi hipnoterapiei, inclusiv de către Universitatea Harvard, Institute of Cognitive Neuroscience, University College din Londra şi multe altele.
După ce este indusă starea de transă hipnotică, mintea conştienta devine tăcută, un observator, iar mintea ta subconştientă devine mai receptivă la sugestiile primite, în urma hipnoanalizei făcute in prima parte a şedinţei de hipnoză, în funcţie de obiectivul dumneavoastră.
Pentru majoritatea scopurilor, hipnoza profundă nu este necesară. Mai bine spus, nu facem din hipnoză un obiectiv în a adormi. Clientul este treaz şi conştient de tot ce se întâmplă, nu îşi pierde memoria, dar este foarte relaxat (atingem alte unde cerebrale mai profunde decât cea în care ne aflăm în viaţa de zi cu zi). Există cazuri când relaxarea profundă poate duce la somn, iar acela este singurul caz în care persoana să nu mai fie conştientă, adoarme, paznicul raţional este redus şi conştientul inactiv.
Nu, persoana hipnotizată nu poate rămâne în acea stare. Hipnoza este starea de reprogramare a subconştientului, de vindecare emoţională. Poţi reveni oricând doreşti tu.
În timpul unei şedinte, persoana hipnotizată este conştientă şi astfel nu poate face sau spune nimic împotriva voinţei sale.
Majoritatea persoanelor nu pot face diferenţa între starea de hipnoză şi starea de veghe. Unele persoane se pot simţi foarte relaxate şi uşoare, altele au o uşoară stare de somnolenţă. Ceea ce se observă însa este o schimbare inexplicabilî în mai bine in comportamentul şi modul lor de gândire şi a acţiunilor acestora. Există persoane care sunt foarte sugestibile şi intră foarte profund în transa hipnotică, astfel încât nu îşi amintesc nimic şi suferă procesul de channeling (devin medii de legătură) diferitor entităţi. Acest lucru se poate întâmpla în cazuri extrem de rare.
Este o metodă de inducere a stării hipnotice cu ajutorul imageriei dirijate, care este aleasă în aşa fel încât să se potrivească nevoilor şi personalităţii clientului. În cadrul inducţiei, specialistul în hipnoză te ghidează prin indicaţii atent formulate, în urma cărora intri într-o stare de relaxare profundă şi de atenţie, concentrate concomitent.
Da, aceste şedinţe se pot desfăşura şi online fără a afecta în vreun fel eficienţa sesiunii de terapie.
Această terapie se bazează pe conceptul (dovedit ştiintific) că o conștiință supraviețuiește morții fizice și pe principiul conform căruia afecțiunea sau tulburarea fără cauză sau explicație în viață curentă reflectă un conflict interior, pe care îl porți la un nivel mai profund al ființei tale.
Regresia este o tehnică, o metodă (terapie) prin care aducem informații de la nivel Supraconştient / Inconștient (sunt mai multe denumiri) la nivel de conștient – aşadar capacitatea de a transforma o memorie implicită în memorie explicită, pentru că ele fac parte din “sistemul nostru de operare”, din felul nostru de a fi.
În procesul de Regresie ne folosim de fizica cuantică și principiul de care, probabil, mulți dintre voi ați auzit, conform căruia timpul este non-linear. Timpul linear există doar aici, în lumea fizică.
Regresia hipnotică a devenit populară pe măsură ce psihologia a început să îmbrățișeze convingerea că trecutul e principala cauză a tulburărilor din viața oamenilor.
Tehnica ce stă la baza acestei terapii prin regresie este hipnoza. Aceasta poate fi :
Este o tehnică utilizată pentru a descoperi evenimente care sunt uitate la nivel conștient sau nu, atât din viaţa actuală cât și perioada intrauterină. Despre această tehnică s-a demonstrat științific că are un impact foarte mare asupra emoțiilor, sentimentelor noastre (în funcție de ceea ce a experimentat mama în timpul sarcinii), având scopul de a rezolva traume din trecut, de a vedea și a reeticheta acele evenimente într-o manieră pozitivă – schimbarea percepției, implicit emoţia – adică la schimbarea viitorului dvs.
Este o abordare care utilizează legătura cu nivelurile superioare de conștiință, prin intermediul hipnozei, cu scopul de a identifica cauza – „rădăcina” – problemelor de viață și sănătate din viață actuală.
Folosită pentru a descoperi experienţe nevindecate din vieţile trecute, cu scopul de a rezolva provocările din viaţa actuală. Practic, ajungem la identificarea rădăcinilor problemelor ce se reflectă în viaţa actuală, chiar şi cele de sănătate.
Identificam cauza prin accesarea acelor evenimente şi înlăturăm sentimentele negative asociate cu acestea (schimbam perceptia – re-etichetam situaţia respectivă într-un mod pozitiv – extragem lecţiile pe care le-am avut de învăţat din acel eveniment).
Pot fi accesate şi vieţi frumoase, tocmai cu scopul de a învăţa acele sentimente pozitive şi de a le perpetua în viaţa actuală. Sentimente pe care până acum nu le-am fi simţit, este posibil să ni le reamintim şi să le dăm viaţă din nou; sau chiar abilităţi, talente pe care le avem ca şi conştiinta (le-am dobândit în alte vieţi) ne aparţin şi este posibil să le reaprindem.
Cu alte cuvinte, poți accesa o viață sau mai multe care să prezinte soluția problemelor tale actuale.
În timpul regresiei într-o viaţă anterioară, ambele niveluri de conştientizare sunt active, mintea conştientă fiind un observator al experienţei din trecut, fiind capabilă să compare acea experienţă cu viaţa actuală (practic ne folosim de ea).
Claritatea şi multitudinea detaliilor depind de cât de profund se conectează clientul cu viaţa anterioară pe care o accesează prin regresie şi cât de mult îşi inhibă aspectul critic al minţii conştiente.
Ne folosim de Fizica Cuantică!
Mai sunt şi acei oameni cu abilităţi foarte frumoase ce au capacitatea de a se conecta profund cu nivelurile superioare de conştiinţă (oameni care, în momentul când revin la starea de conştient, nu-şi mai amintesc nimic din regresia respectivă – un exemplu foarte bun de puteţi găsi şi în cartea Acasă la Arborele Vieţii scrisă de Dr. Elena Gabor). Practic, acea persoană devine un canal pur pentru energia divină.
Regresia în viaţa dintre vieţi reprezintă perioada de timp din care sufletul părăsește corpul nostru fizic până la reîntoarcerea în Lumină, precum și explorarea dincolo de Lumină a Realității Ultime, chiar și reunirea cu Energia Chi – până în momentul în care sufletul revine din nou la întrupare.
Terapia prin Regresie poate ajuta la rezolvarea oricăror tipuri de probleme de sănătate și de viață, cum ar fi:
Este un proces de învăţare atât pentru mintea conştientă cât şi pentru subconştient, care accelerează procesul de vindecare, oferă o perspectivă pozitivă asupra vieţii şi duce la o creştere spirituală.
Învăţăm să practicăm Iubirea necondiţionată, să alegem şi să ne orientăm către lecţiile pe care le extragem din evenimentele respective, ne orientăm doar către partea pozitivă a fiecărei situaţii (învăţăm atât conştientul cât şi subconştientul să vadă totul dintr-o perspectivă pozitivă), pe bunătate, iertare, compasiune.
Ajută la elevarea atât a sufetului cât şi a aspectului uman.
Şi, nu în ultimul rând, ajută oamenii să-și îmbunătățească conștientizarea de Sine, să creeze o legătură cu nivelurile superioare ale conștiinței lor. Ajută la creșterea spirituală, oamenii sunt ființe mult mai puternice și complexe decât își dau seama. Ajută la conștientizarea faptului că moartea nu există, este doar o stare a corpului fizic.
Înainte de toate, vom stabili scopul/intenția pentru care tu dorești să accesezi o viață anterioară/paralelă.
Apoi va avea loc consilierea prehipnotică și vei primi explicații privind procesul de regresie în vieți anterioare.
Vom realiza un Exercițiu, mai înainte, pentru a înțelege și identifica felul în care TU te percepi în starea de hipnoză.
Mai apoi începem ghidarea TA de către mine, cu ajutorul hipnozei, prin relaxarea corpului și a minții (folosind lumina pentru protecție), până în momentul în care accesezi o viață/vieți anterioare.
Pentru articole interesante, vizitează blogul. Pentru ultimele noutăți, vizitează pagina de Facebook.
Distribuie mai departe pagina Întrebări şi răspunsuri: